Προγεννητικός Έλεγχος

Όλες Οι Απαραίτητες Εξετάσεις

Τι Είναι Ο Προγεννητικός Έλεγχος;

Ο προγεννητικός έλεγχος αποτελείται από το σύνολο των εξετάσεων που γίνονται κατά την διάρκεια της κύησης. Σκοπός του είναι να εντοπίσει τυχόν γενετικές παθήσεις στο έμβρυο και να εξασφαλίσει την καλή υγεία του.

Ο προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει τις εξής εξετάσεις:

Προγεννητικός Έλεγχος

Το Υπερηχογράφημα της Βιωσιμότητας

Ελέγχεται αν το κύημα έχει εμφυτευτεί σωστά στη μήτρα, διαπιστώνεται η καρδιακή λειτουργία και επιβεβαιώνεται η ηλικία κύησης.

Το Υπερηχογράφημα στις 11-14 Εβδομάδες

Στο υπερηχογράφημα αυτό γίνεται μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας και ο πρώτος βασικός έλεγχος της ανατομίας του εμβρύου. Η αυχενική διαφάνεια σε συνδυασμό με άλλα υπερηχογραφικά ευρήματα όπως, η παρουσία του ρινικού οστού και η εκτίμηση της ροής στη τριγλώχινα βαλβίδα της καρδιάς, συνδυάζεται με τα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων (PAP-A και β-χοριακή γοναδοτροπίνη) για την εκτίμηση του κινδύνου για σύνδρομο Down.

Υπερηχογράφημα Β Επιπέδου (20-24 εβδομάδων)

Στο υπερηχογράφημα αυτό ελέγχονται:

  • η θέση του πλακούντα
  • το αμνιακό υγρό
  • η ανάπτυξη του εμβρύου
  • τα εμβρυϊκά όργανα.

Γίνεται επίσης μέτρηση του μήκους του τραχήλου της μήτρας για την εκτίμηση πιθανότητας προώρου τοκετού και μέτρηση των ροών στις μητριαίες αρτηρίες για την εκτίμηση του κινδύνου προεκλαμψίας και καθυστέρησης της ανάπτυξης.

Τέλος, γίνεται η τελική εκτίμηση του κινδύνου για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου.

Υπερηχογράφημα Doppler Κυήσεως

Γίνεται από την 24η εβδομάδα και ως το τέλος της κυήσεως συνήθως όμως στις 32-34 εβδομάδες. Ελέγχεται η θέση του πλακούντα, η ποσότητα του αμνιακού υγρού, η ανάπτυξη του εμβρύου και οι ροές του αίματος στα αγγεία του εμβρύου

Βιοφυσικό Προφίλ

Ελέγχεται η συμπεριφορά του εμβρύου και συγκεκριμένα οι κινήσεις των άκρων και του σώματος του και οι αναπνευστικές κινήσεις. Τα ευρήματα αυτά, σε συνδυασμό με ειδική καταγραφή της καρδιακής συχνότητας (καρδιοτοκογράφημα, NST) μας προσφέρουν πληροφορίες για το «καλώς έχειν» του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

Τρισδιάστατη Υπερηχογραφία

Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τρισδιάστατης υπερηχογραφίας είναι ότι μας δίνει την ευχαρίστηση να δούμε ποιο «πραγματικές» εικόνες του εμβρύου στο φυσικό του περιβάλλον.

Στα γυναικολογικά υπερηχογραφήματα, η τρισδιάστατη υπερηχογραφία μας επιτρέπει καλύτερη απεικόνιση του εσωτερικού (της κοιλότητας) της μήτρας.

Φροντίζουμε για εσάς

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με τον ειδικευμένο στον προγεννητικό έλεγχο μαιευτήρα/γυναικολόγο Ε.Αναστασάκη και μάθετε τα πάντα για την εγκυμοσύνη σας!
Επικοινώνησε τώρα με τον εξειδικευμένο γυναικολόγο στην υπερηχογραφία και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών, Ελευθέριο Αναστασάκη.

Ό Γιατρός Ελευθέριος Αναστασάκης ανήκει σε ένα ειδικό δίκτυο επιστημόνων υγείας προσφέροντας υπηρεσίες ειδικότητας στον προγεννητικό έλεγχο, την εμβρυομητρική ιατρική, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με προσέλκυση ασθενών που αναζητούν γνωμάτευση και θεραπεία από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό .

Ο γιατρός εξυπηρετεί όλη την Αθήνα στα ιατρεία του στους Αμπελόκηπους και τις Αχαρνές. Καθημερινά δέχεται γυναίκες από όλη την Αττική από περιοχές όπως Ίλιον, Πετρούπολη, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Καματερό, Φιλαδέλφεια , Άγιοι Ανάργυροι, Αχαρναί και Βριλήσσια. Βασικό μέλημα του Ελευθέριου Αναστασάκη είναι η ελαχιστοποίηση των επεμβατικών μεθόδων.

Ιατρείο Κηφισίας

Λ.Κηφισίας 86, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου) Βρείτε το στο χάρτη

Ιατρείο Αχαρνές

Πάρνηθος 119 & Αριστοτέλους, Αχαρνές Βρείτε το στο χάρτη

Αναστασάκης Ελευθέριος

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD,MSc,PhD,DFFP

ΙΑΣΩ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ο γιατρός δέχεται μόνο μετά από ραντεβού.

Ρωτήστε τον Γιατρό

Επικοινωνήστε με τον Μαιευτήρα Χειρουργό Δρ. Ελευθέριο Αναστασάκη, 24 ώρες το 24ωρο

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Κλείσε Ραντεβού