Ελευθεριος ΑναστασακηςΜαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD,MSc,PhD,DFFP

Κλείστε ραντεβού! 210 24.69.448

Άρθρα

Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης

Ημερολόγιο Εγκυμοσύνης

33η Εβδομάδα Κύησης (225η Ημέρα έως 231η Ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς;
Είναι καιρός να παρακολουθήσετε την κινητικότητα του μωρού σας. Είναι πιθανό να παρατηρήσετε τα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο και τους αστράγαλους σας πρησμένους.
Τι συμβαίνει στο μωρό σας;
Το μωρό σας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Μπορεί να έχει λόξυγκα, να κλαίει, να γεύεται το αλμυρό και γλυκό και να ανταποκρίνεται στο φως και τον ήχο. Ο εγκέφαλος του και το νευρικό σύστημα αναπτύσσονται και καθοδηγούν τις σωματικές λειτουργίες. Ο όγκος του αμνιακού υγρού του μωρού σας αρχίζει να μειώνεται. Τα οστά του γίνονται πιο δυνατά, τα άκρα γίνονται πιο χοντρά και το δέρμα του παίρνει ένα ροδαλό χρώμα.


34η Εβδομάδα Κύησης (232η Ημέρα έως 238η Ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς;
Εάν έχετε δίδυμη κύηση ενδέχεται να ήρθε η ώρα του τοκετού. Μη σας ανησυχεί ένας πρόωρος τοκετός. Τα μωρά που γεννιούνται από αυτή την εβδομάδα και αργότερα είναι υγιή. Ο πλακούντας συνεχίζει να μεγαλώνει. Υπάρχουν περίπου 800ml αμνιακού υγρού, ένα ποσό το οποίο αρχίζει να μειώνεται. Είναι πιθανό να αρχίσατε να παρατηρείτε μια αίσθηση μουδιάσματος στην λεκάνη σας από την πίεση που ασκεί το μωρό σας. Συμβουλή: Καταναλώνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.
Τι συμβαίνει στο μωρό σας;
Η ανάπτυξη των πνευμόνων έχει ολοκληρωθεί. Τα νύχια στα άνω άκρα του μεγαλώνουν. Το μωρό σας καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στη μήτρα σας. και το βάρος του είναι περίπου 2,2 κιλά.


35η Εβδομάδα Κύησης (239η Ημέρα έως 245η Ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς;
Αντισώματα από εσάς εναντίον διαφόρων ασθενειών, αρχίζουν να κυκλοφορούν μέσω του πλακούντα στο μωρό σας. Επισκεφτείτε το θεράποντα ιατρό σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και προετοιμαστείτε για τον τοκετό.
Τι συμβαίνει στο μωρό σας;
Το χνούδι (laguno) έχει σχεδόν εξαφανιστεί και το μωρό σας έχει αναπτυχθεί. Το μωρό σας δεν κινείται τόσο έντονα, αφού δεν έχει πολύ χώρο ελεύθερο μέσα στη μήτρα σας και αρχίζει να αναπτύσσει ωράρια ύπνου.


36η Εβδομάδα Κύησης (246η Ημέρα έως 252η Ημέρα)

Τι συμβαίνει σε εσάς;
Κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις ρουτίνας όπως σας συστήνει ο γιατρός σας. Προετοιμαστείτε για τη γέννηση του μωρού σας.
Τι συμβαίνει στο μωρό σας;
Το μωρό σας έχει πάρει θέση στο κάτω μέρος της μήτρας, με το κεφαλάκι του προς τα κάτω… είναι πλέον έτοιμο να γεννηθεί. Το δέρμα του είναι ροδαλό και μαλακό.

Αξιολογήσεις